Välkommen till Sailstar

Sailstar arrangerar ett stort antal olika seglarkurser för barn och vuxna. Kurser i olika längder, en dag till sju dagar, och i både jolle och kölbåt. Vi seglar både i jollar och med kölbåt (större båt). Jollekurserna är det snabbaste sättet att verkligen lära sig grunden i segling medan kölbåtsskurserna lär dig att hantera en större båt. På alla våra kurser har vi en härlig stämning och du träffar många andra seglingsintresserade!. Vi har kurser för både barn, familj och vuxna! Under sju år, 2010 - 2017 har vi totalt utbildat över 1 650 personer i segling! De platser vi arrangerar kurser på är i Stockholm, Stensnäs (norr om Åkersberga), Linanäs (på Ljusterö) och i Stockholms skärgård. Kölbåtskurserna utgår från Täby och medelhavskurserna är i både Kroatien och i Grekland. På Sailstar lär vi oss grundläggande kunskaper om segling, vi gör det roligt och enkelt och framförallt tillgängligt. Vi utgör oss inte för att vara den bästa seglarskolan om du siktar på att bli OS-seglare, men vi ska vara den bästa seglarskolan för den bredaste publiken, ung som gammal, kille som tjej. Vi har deltagare från 6 till 75 år. Om du aldrig har seglat förut så är du som klippt och skuren för oss, vi lär dig de grundläggande momenten och mer därtill. Har du seglat kölbåt men vill lära dig mer om segling - perfekt! Kan du åka motorbåt men är nyfiken på segling - du är varmt välkommen!

Våra kurser för barn - Brisarna och Kulingarna

Seglarskola för barn

Barn- och ungdomskurserna är 4 eller 5 dagar och de arrangeras från sommarlovets första dagar till augusti. Kurserna är på fyra platser - på Stora respektive Lilla Essingen, i Stensnäs och i Linanäs. Vi har två olika nivåer, nybörjare och fortsättning. Man får välja själv vad man är. Nybörjarna tar det lite lugnare och seglar mest tillsammans med en instruktör. Fortsättningsseglarna seglar mest själva (i grupp, två och två eller om de vill ensamma). Vi lär oss slå knopar, seglingens grunder, seglartermer, ta oss ut från vindöga, kapsejsning, sjövett, väjningsregler och vi har kul. En dag i veckan är det sjörövardag. Priser på seglarskolorna för barn är 2 690:- (fyra dagar) och 2 990:- (fem dagar). Alla våra kurser har krav om simkunnighet om 200 meter.

Prova på kurser

Prova på kurser

Prova-på kurser i segeljolle för dig som vill testa. En dag med teori i början och segling under ett par-tre timmar. Prova-på kurserna är första dagens kurs på introduktions- och grundkursen. Vi seglar i våra enmans- och tvåmansjollar. Du kan testa att prova på en dag vid alla våra kurser i mån av plats. Priset är 1 750 kr. Maila oss om du vill prova-på en dag i jolle.

Introduktionskurser

Introduktionskurser

Introduktionskursen är två dagar, en helg. Lätt att testa på och du får mer än bara prova på. Två dagar ger dig en bra grund men du kommer behöva lite mer för att säga att du kan segla. Kursen går igenom seglingstermer, riggning, kapsejsning, hur du seglar, säkerhet och vi tillbringar så mycket tid på vattnet som möjligt. Våra grundkurser börjar med introduktionskursen om två dagar, sen fortsätter du med två dagar till för att det ska bli en grundkurs. Om du vill fortsätter du med två dagar till. Priset för en introduktionskurs, två dagar, i jolle är 2 750 kr.

Grundkurser

Grundkurs för vuxna och ungdom i segeljolle

Grundkurserna är fyra dagar. De arrangeras över två helger eller över en långhelg. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du lär dig på en grundkurs. Från att ha varit helt novis så kommer du kunna rigga din båt, ta dig ut och segla över fjärden. Och komma tillbaks. Dessutom har du fantastiskt roligt på kursen. Grundkurserna är fyra dagar, antingen över två helger där du kan välja två valfria helger, eller fyra dagar - under Kristi Himmelsfärdshelgen och Nationaldagshelgen. Grundkursen inleder med introduktionskursen 2 dagar. Pris för fyra dagars grundkurs 4 450 kr.

Operah

Grundkurs i kölbåt

Här är ett utmärkt tillfälle till att lära dig att segla och manövrera en större kölbåt samtidigt som du seglar i och upplever Stockholms skärgård, världens bästa seglarvatten. Vi seglar en 50 fots Beneteau under tre eller fyra dagar och lär oss mycket om segling, manövrar, väjningsregler, knopar, termer och har en fantastisk vistelse ombord tillsammans med andra seglingsintresserade. Vi bor på båten som har 10 kojplatser (max 8 deltagare) och vi seglar i Stockholms skärgård med erfarna ledare som kan segla, utbilda och har fartygsbefäl klass VIII. Kurserna startar i maj och pågår fram till oktober. En tredagarskurs kostar 4 950 kr, en fyra dagars kurs 5 950 kr. Kurspriset inkluderar kurs, logi och mat (förutom en middag som vi äter på en skärgårdskrog). Eventuella hamnavgifter ingår. I år så kör vi två kappseglingar och en nattsegling i slutet av säsongen. Häng på!

Medelhavet

Lär dig segla i medelhavet

Följ med oss på en grundkurs segling i medelhavet! Lite lugnare, lite varmare men ännu mer segling. I maj utgår vi från Trogir i Kroatien där vi seglar Beneteau Oceanis 48:or. På hösten utgår vi från Lavrion och seglar Jeanneau Sun Odyssey 509:or. Skön segling med 7 dagar på båten. I kursavgiften ingår logi på båt 7 nätter, kurs och hamnavgifter. Fyra tillfällen under 2017, två veckor i maj 6-13 respektive 13-20 maj (Split) samt 1-7, 8-13 oktober (Aten). Priset är 6 950 kr.

Företagsevents

Företagsevents

Vi erbjuder både jollesegling och kölbåtssegling som event. Jollesegling är perfekt för företagseventet. Vi börjar med en timmes teori och säkerhetsgenomgång. Avslutar med kappsegling på fjärden. Vi seglar i en- och tvåmansjollar. Från att börja med att försöka segla rakt och komma ut på fjärden till att runda bojarna så tätt som möjligt för att komma först till mållinjen. Jollesegling upp till 20 deltagare (på vattnet samtidigt). Segla stor segelbåt i skärgården ger dig en behaglig rundtur i Stockholms skärgård över en, två, tre eller fyra dagar. Kölbåtssegling max 10 personer (dag), 8 personer (övernattning).

Möhippa och svensexa

För möhippan och svensexan

Jollesegling är enkelt, säkert och kul. Och något som många aldrig har gjort. Börja svensexan eller möhippan med jollesegling. Vi sätter brudgum eller brud i en jolle så får ni andra segla runt om. Eller blir det tvärtom? Evenemanget pågår i 3-4 timmar.

Hyr en instruktör

Hyr en instruktör

Det är inte roligt att åka ut med båten och vara osäker på detaljerna. Hur får jag ut det mesta ur min segling, hur lägger jag till, hur ankrar jag upp, vilken väg ska jag segla. Vi har erfarna instruktörer som kan det här med segling, att lägga till och att navigera i skärgården. Ta ut båten från bryggan, ankra upp i viken och lägga till i den nya hamnen med hundratals grannar. Vi tycker till och med att det är kul. Hyr oss för en dag eller två och lär dig segla och hantera båten. Du bestämmer dagordningen. Pris 4 950 kr per dag inom Stockholmsområdet.

Våra båtar, våra platser, våra ledare

Våra jollar

Vi seglar jolle

Vi seglar jollar. En-, två- och flermans. I dem lär du dig snabbast, det finns nämligen mindre möjligheter att göra misstag utan att märka att du gör fel. Våra jollar heter Laser BUG (enmans), RS Feva (tvåmans), Laser Pico (tvåmans) och RS Quest (flermans). Kan du segla jolle är det lätt att växla upp till att segla kölbåt.

Våra kölbåtar

Vi seglar kölbåt

Vi seglar även kölbåt. Vår kölbåt vi kör kurs på är en Beneteau 50. För dig som vill lära dig att segla på lite bekvämare sätt än att segla jolle. Eller för dig som gått en jollekurs och som vill lära dig segling på annat sätt. Eller för dig som mest är intresserad av att ha en härlig segling i ett av världens bästa seglingsvatten - Stockholms skärgård. Vi kör även events med henne, en eller flera dagars utfärder i Stockholms skärgård.

Våra ledare

Erfarna ledare

Våra ledare har seglat jolle i mängder av år, de flesta har nautiska bevis med både skärgårdsskeppare, kustskeppare och klass 8 fartygsbefäl. Vi har ledare som har seglat ett otal svenska-, europa- och världsmästerskap. På alla kurser har vi följebåtar. Sailstar har egen kurslitteratur, boken "Lära sig segling, cool, kul" och boken "Seglingens grunder 2.0" går igenom allt vad du behöver veta för att lära dig att segla. Läs mer om några av ledarna längre ner.

Platser

Platser

Våra jollekurser utgår från Stora och Lilla Essingen, Stensnäs, Linanäs i Stockholms skärgård. Det är en jolleseglarcirkus! Kölbåtskurserna utgår från Viggbyholm, Täby och tar dig runt i Stockholms skärgård, världens bästa seglarvatten. Våra medelhavskurser utgår från Trogir i Kroatien och Aten i Grekland, varma vatten!

Säkerhet

Säkerhet

Jollesegling är säkert. Våra jollar är osänkbara. Ledarna har god utbildning i säkerhet. Som deltagare får du tillgång till flytväst och våtdräkt. I kölbåtskurserna är våra ledare utbildade fartygsbefäl klass VIII, båten är väl utrustad med säkerhetsmaterial.

Litteratur

Litteratur

Sailstar har sin egna producerade litteratur. Dels boken "Lära sig segling, cool, kul!" som används främst i jollekurserna och dels den nya utbildningsboken "Seglingens grunder 2.0". Litteratur ingår i alla våra kurser och på alla kurser finns det ett inslag av teori. Om du bara vill beställa våra böcker går det bra, maila oss så skickar vi en bok med faktura. "Lära sig segling cool, kul" pris 139: "Seglingens grunder 2.0" pris 169:-