Kappsegling & fortsättning

Kappseglings- och fortsättningskurser

Fortsättningskurser

Kappseglingskurser 2024:
2020 startade vi med kappseglingskurser - med stor framgång - som kröntes med att vi seglade med våra två Diva 24:or i kappseglingen Gran Prix. Jättekul! 2024 arrangerar vi både fortsättnings- och kappseglingskurser och vi har ett stort antal träningar planerade! Kappseglingskursen, går igenom typer av kappseglingar, hur en regatta går till, att tänka på, kappseglingsregler att ha koll på, hur man startar, hur man rundar, taktik, teknik för slag, gipp och gennakersegling och att hålla fart och rätt riktning på båten. 2024 har vi nya båtar i vårt mellansegment, våra nya Aira 22:or - tre stycken av dem vilket ger bra träning på Stora Värtan! Airorna är utrustade med gennakers och vi tränar gennakersegling under kappseglingskursen.
Kappseglingskurs 28 - 31 maj 2024. Tisdag - Fredag kl. 09.00 - 16.00. Till bokning!

  • Förkunskaper Kappseglingskurs: Genomgången grundkurs alternativt Seglarintyg 1.
  • Plats: Utgår från Viggbyholm, Täby.
  • Pris: 5 450 kr
  • Dokumentation: Vår nya bok "Kappseglingens grunder" ingår, värde 249 kr
  • Språk på kursen: Dessa kurser är tvåspråkiga, svenska och engelska (vid behov).
  • Kursens innehåll:Kappseglingskursen med våra nya Aira 22:or lär dig kappseglingens teori, startteknik, rundningar, kappseglingsregler, olika bantyper, trimning, taktisk navigering, segling med gennaker.
  • Se kursutbud här
    Du betalar 2 000 kr i anmälningsavgift och övrig kurskostnad senast 14 dagar före kursstart. Vid sen anmälan betalas hela beloppet på en gång. Kursen blir av vid minst fyra deltagare.

Fortsättningskurser 2024:
Med vår stora segelbåt Operah, en Beneteau 50, arrangerar vi fortsättningskurser där vi riktar in oss på Seglarintyg 2 och 3. Fortsättningskurserna är på 5 dagar, måndag till fredag och vi arrangerar dem på svenska respektive engelska. Kursen tar dig ut i Stockholms skärgård och innehåller en mörkersegling, så du som behöver Praktikintyg mörkersegling till Kustskepparen kan ta den här, givetvis även Praktikintyg dag om du saknar det till Förarintyget.
Kursen innebär mycket segling, en del teori och diskussioner om säkerhet ombord.
Kursdatum 2024 publiceras under november.

Träningar:
Under större delen av säsongen kommer vi att arrangera träningar med våra Aira 22:or. Träningarna är varje vardagkväll. Måndagar mer basic med instruktör i båten (390 kr), tisdagar seglar ni själva i båten där vi kör träningsrace eller att vi seglar runt Bastuholmen. Onsdagar mer specialiserad träning som gennakersegling, gå ut och in med båten till bryggan (vid lite vind) eller någon annan typ av träning. På torsdagar kör vi sprintrace. Varje träning kostar 330/390 kr och swishas vid träningstillfället. Swish nr 123 012 88 27 Läs mer här!
Prenumerera på våra nyhetsbrev!