Grundkurs i mindre kölbåt (Fyra dagar intensiv)

Grundkurs mindre kölbåt

Våra grundkurser i mindre kölbåtar, sker med Diva 24SC med 24 fots längd (7.3 m) med en fällbar köl. Vi har två av dessa helt nya båtar till 2018. Grundkurserna är fyra dagars kurser där vi lär ut grunderna i segling. På vår- och höst är dessa kurser fördelade på två helger efter varandra och under sommaren sker dessa kurser fyra dagar i följd måndag-torsdag. Det går även att kombinera med kurser i segeljolle. Sommarens grundkurser sker måndag till torsdag där vi erbjuder er att hyra en båt för att själv segla med båten under helgen fredag-söndag.

Fördelen med mindre kölbåtar är en kombination av segeljollens lättrörlighet och intuivitet och kölbåtens trygghet. Grundkurserna i våra Diva 24:or ger dig en direkt kontakt med en instruktör och i varje båt är det max fyra deltagare.

I grundkursen ingår seglingens grunder, vindar, termer inom segling, sjövett och säkerhet, knopar, väjningsregler, riggning, segelvård, enklare navigering och enklare trimning och framförallt mycket tid ute på vattnet. Kursdagen är sju timmar. Krav för att gå är att du kan simma 200 meter. Genomgången grundkurs ger dig möjlighet att erhålla Seglarintyg 1 utfärdat av NFB.

Vi arrangerar våra introduktions- och grundkurser i mindre kölbåt i Barnvik ute på Värmdö. En bra plats att segla på och där har vi även vår teorilokal. Du kommer snabbt dit med SL buss från Slussen. Sailstar arrangerar även kombinationskurser jollesegling + segling i mindre kölbåt. Genomgången grundkurs hos Sailstar ger dig 10% rabatt på medelhavskurser och 15% rabatt på övriga kurser.

Priset för en fyra dagars intensiv grundkurs är 5 650:-