Grundkurs fyra dagar med segeljollar

Grundkurser i segling med segeljolle, lär dig segling från grunden.
Gå direkt till bokning!

Jollesegling

Sailstars kärna är våra jollekurser, det var de vi startade med år 2010. Sedan dess har tusentals barn och vuxna deltagit i våra jollekurser. Att lära sig att segla i en segeljolle är mycket intuitivt och vad vi anser det bästa sättet att lära sig segling. Jollesegling är definitivt inte enbart för barn utan ett roligt verktyg för segling! Vi seglar med tvåmansjollar - RS Zest. De är tillverkade av Comptec polycomposit och mycket hållbara och säkra, osänkbara. Vi utgår från Viggbyholm, Täby. Vi har flytväst och våtdräkt till alla deltagare.
Observera att jollesegling är en fysisk aktivitet och du bör känna dig i bra fysisk form för att kunna tillgodogöra dig kursen.
Kurserna ger dig Seglarintyg 1. (Seglarintygen mot en extra avgift, se anmälan.
Efter genomgången kuyrs har du möjlighet att delta i våra träningstillfällen på vardagskvällar. Läs mer här! Vi arrangerar även seglarskolor för barn, se mer här om seglarskolor för barn!

  • Förkunskaper: Inga förkunskaper, detta är en grundkurs. Deltagare ska dock kunna simma 200 meter i öppen sjö.
  • Plats: Viggbyholm, Täby. Kursen pågår 09.00 - 16.00
  • Pris: 5 450 kr (4 dagar)
  • Dokumentation: Vår egna kursbok "Lära sig segling cool, kul" ingår, värde 219 kr.
  • Språk på kursen: Våra kurser i jolle som sker parallellt med kurser mindre segelbåt sker både på svenska och engelska. Instruktörerna är svensk- och engelsktalande.
  • Kursens innehåll: Du lär dig att segla med segeljolle, grunden för all segling. Vi lär oss grunder i navigering, väjningsregler, riggning, mm Se mer om kursens innehåll här
  • Bokning: Se kursutbud och boka dig här. Du betalar 2 000 kr i anmälningsavgift och övrig kurskostnad senast 14 dagar före kursstart. Vid sen anmälan betalas hela beloppet på en gång.
  • Observera Segling i jolle är en fysisk aktivitet och du bör känna dig i bra form fysiskt för att kunna deltaga.