Sailstar nyheter

Senaste nytt från Sailstar
Gå direkt till bokning!

Sailstar kör med el i de nya båtarna (2022-03-10)Ny typ av båtar med elmotor för Sailstars kurser - Aira 22

Sailstar byter ut sina 2 Diva 24SC till 3 st Aira 22. De har måtten 6,50 x 2.20 m, djupgående 1,2 meter och med en vikt av ca 700 kg, de är något mindre än de tidigare Diva 24:orna. De har ingen ruff men en liten kapp för förvaring av personliga tillhörigheter. Segelsättningen är lika Divorna, storsegel, fock på tillsammans 22 kvm och en gennaker på 28 kvm. Sittbrunnen är stor och rymmer enkelt fem personer, 4 deltagare och en instruktör. Speciellt med våra nya Aira 22 är att de är utrustade med elmotor på 1,5 kW och en solpanel på 78 Watt. Motorn sitter längst i aktern och är nedhissbar, det vill säga att när man seglar så har man ingenting som bromsar. Lithiumjonbatteriet sitter långt fram, nära masten för bättre viktfördelning.
"Vi ser mycket fram emot våra nya Aira 22:or, de är lite enklare att hantera utan vinschar och med en elmotor som du startar genom att trycka på en knapp för att hissa ner den och vrider på ett vred för framåt eller bakåt, oerhört enkelt. Vi vill ju segla, och behöver på sin höjd motorn några hundra meter för att ta oss ut från marinan. Dessutom en båt till, våra kurser i det mindre segelbåtssegmentet är oerhört populära så vi behöver bygga ut med fler båtar", säger Tomas Sandström på Sailstar.
"Våra båtar får slita hårt, vi kör kurser 6 dagar i veckan, avslutar med en träningsdag på söndagar, och däremellan så går de på träningar varje vardagkväll. Så från maj till mitten av september används de varje dag, med undantag för midsommar.", fortsätter Tomas.
Bilder:
Skiss Aira
Motorupphängning
Bild Aira
Bild Aira

Se mer om Aira 22 på deras hemsida -Aira 22.

Onsdagssprint blir torsdagssprint(2021-12-11)Torsdags-sprint-race på Stora Värtan

Våra populära onsdagssprintseglingar blir torsdagssprintseglingar 2022. Vi lägger ut en kort kryss-länsbana med start nedräkning 3 - 1 - 0 med race som tar ca 15 minuter. Två varv runt banan och avslutning genom att vända runt länsmärket för att avsluta då kryssbenet startar. Sailstar seglar med sina nya Aira 22 och ni är varmt välkomna att vara med på dessa eller om ni deltar med egen båt. Du anmäler din båt på Facebookgruppen Torsdagssegling. Träningssida!

Onsdagssprint på Stora Värtan!(2021-04-09)Onsdags-sprint-race på Stora Värtan

Ihop med våra ordinarie träningar inbjuder vi nu alla som vill och kan att vara med och segla onsdagssprint med och mot oss på Stora Värtan. Vi lägger ut en kort bana och racar mot varandra, vi siktar på tre korta race per kväll. Vara med på våra Diva 2 är som en vanlig träningskväll, för er med egen båt är det gratis. Se mer på vår Träningssida!

Sailstar kursutbud på Youtube (2021-03-01)Vi har lagt ut våra teorikurser på Youtube!
 • Vi har lagt ut våra teorikurser, den teori vi har under kurserna, på Youtube. Det är ett stort antal kurser (drygt 40 totalt när alla ligger ute)som ligger på Youtube, de är allt mellan 3 och 20 minuter långa, ni hittar dem här Sailstars kurser på Youtube!


 • Corona information (2021-03-01)


  Sailstar förändrar sina kurser olika sätt under dessa Coronatider.
 • Avbokningsvillkoren är förändrade för våra kurser. Avbokning kan ske senast två veckor innan kursens start utan speciell anledning med full återbetalning av kursavgiften, även bokningsavgiften.

 • Våra kurser med vår stora segelbåt Operah har förändrat maxantal deltagare, detta för att vi inte placerar två som inte känner varandra i samma kabin. Däremot placerar vi par och de som anmäler sig tillsammans i samma kabin som tidigare. Detta gör att maxantalet varierar mellan tre och sex deltagare. Priset för en enskild deltagare är höjt något men för sällskap (from två personer) har vi en 10% rabatt som ger ett lägre pris än tidigare.


 • Ny bok om Kappseglingens grunder (2020-03-26)


  Kappseglingens grunder, bok
  Vi har tagit fram en ny bok som handlar om Kappseglingens grunder. Den innehåller verkligen grunderna för kappsegling, från förberedelse till resultatberäkning. Kappseglingens historia, ban- eller distanskappsegling, SRS, starten, harstart, signalflaggor, vindens krafter, trim, polardiagram, taktik på distanskappsegling, taktik på bankappsegling, väjningsregler vid kappsegling, poängberäkning och historik om regelsystem.
  Priset är 249:-, beställ den av oss med ett mejl här!

  Nya kappseglingskurser!


  Vi arrangerar kappseglingskurser i vår, läs mer här!

  Se våra videofilmer!


 • Videofilm om Teneriffa - RS Aero
 • Videofilm om Teneriffa - Generell
 • RS Aero segling - Teneriffa 31 december 2019
 • RS Aero segling -Teneriffa 4 januari 2020
 • Laser segling - Teneriffa 5 januari 2020

 • Ordlista med engelsk översättning


  Se vår stora ordlista med svenska och engelska seglartermer och med engelsk förklaring, över 300 ord med i listan! Länk här!

  Träningar


  Träningar! Sailstar kör onsdagsträningar med segelbåtar, Diva 24. Anmäl dig till träningslistan så får du ett mejl måndagar för att anmäla dig till onsdagens träning.