Seglarskola barn

Seglarskolor för barn

Jollesegling

Sailstars kärna är våra jollekurser, det var de vi startade med år 2010. Sedan dess har tusentals barn och vuxna deltagit i våra jollekurser. Att lära sig att segla i en segeljolle är mycket intuitivt och vad vi anser det bästa sättet att lära sig segling.
Tyvärr så kommer vi inte att arrangera några seglarskolor för barn 2024.
Våra båtar
Vi seglar med Laser BUG och RS Zest. Båda är tillverkade av Comptec polycomposit och mycket hållbara och säkra, osänkbara. Roliga och moderna båtar där Laser BUG är primärt en enmansjolle, barn seglar ofta två i den och RS Zest som är en instegsbåt för tvåmanssegling, barn seglar två eller tre i en RS Zest. Vi har gott om båtar så det finns möjlighet för barnen att välja att segla en, två eller tre i olika båtar.

Våra ledare
Våra ledare har själva gått olika seglarskolor runt om i Stockholm. Många är uppväxta inom Sailstars skolor, andra kommer från andra seglarklubbar runt om i landet, en del från sjöscouterna. En bra mix tycker vi, där lite olika läror blandas och där olika erfarenheter från olika båtar blandas. Våra ledare är allt från 15 år och uppåt med en median kring 20. Ett har vi gemensamt, vi älskar jollesegling.


  • Förkunskaper: Simkunnig 200 meter, för fortsättningskursen i Viggbyholm krävs att du kan segla jolle.
  • Språk på kursen: Vi försöker hålla kurserna på svenska men vi vet att flera av barnen är mer engelsktalande. Instruktörerna är både svensk-och engelsktalande.
  • Kursens innehåll: Du lär dig att segla med segeljolle, grunden för all segling. Vi lär oss grunder i navigering, väjningsregler, riggning, mm. Se mer om kursens innehåll här