Vi lär dig att segla

Fantastiska och givande seglarkurser i jolle, mindre segelbåt och stor segelbåt.
Kurser tre, fyra eller fem dagar
Vi arrangerar även träningar på vadagkvällar ned olika inriktning. Läs mer!

Seglarkurser Sverige

De flesta av våra kurser i Sverige utgår från Viggbyholm, Täby strax norr om Stockholm men vi har även seglarkurser i Göteborg och Malmö. I Viggbyholm har vi vårt seglarcenter och där har vi våra jollar och båtar. Sailstar arrangerar seglarkurser i segeljollar, i mindre kölbåtar (22 fot, 6.5 m) och i vår stora segelbåt Operah, en Beneteau 50 (50 fot, 15,5 m och ca 16 tons deplacement).
Kurserna ger dig Seglarintyg 1 och 2 enligt NFB's kursplaner. Vi arrangerar även kurser för Seglarintyg 3.
Scrolla ner för att läsa mer eller klicka på länkarna nedan, där hittar du mer information!

Grundkurs, tre/fyra dagar, segeljolle

Lär dig seglingens grunder i segeljolle, Viggbyholm, Täby

Grundkurs 3 dagar jolle

Grundkurser i segling, jollesegling där du får ut bästa känslan för just segling. Vi seglar i oömma, säkra och moderna enmans- och tvåmansjollar. tre dagars grundkurs. Vi utgår från Viggbyholm, Täby där vi har vårt seglarcenter. Segelarenan är Stora Värtan, en utmärkt plats att segla på med öppet men skyddat vatten och det är lätt att ta sig till Viggbyholm. När du har lärt dig att segla i jolle lär du dig segling från grunden. Du känner när du gör fel och du får en härlig känsla när du seglar rätt! Jollekurserna ger dig Seglarintyg 1 enligt NFB (tillägg).

Grundkurs, tre/fyra dagar, mindre båt

Lär dig segla i moderna 22 fots segelbåtar, dagskurser i Viggbyholm, Täby.

Grundkurser segling 3/4 dagar

Seglarkurser, grundkurser om 3/4 dagar där vi utgår från vårt sailcenter i Viggbyholm. Grundkurser i segling över två helger, torsdag-söndag eller tre dagars grundkurser måndag-onsdag. Moderna 22 fots segelbåtar ger er intensiva seglarkurser där både jollekänsla och storbåtskänsla kommer med. 3/4 dagars grundkurs. Våra 22-fotare ger dig chans att öva tilläggning med båt, hissa, hala och reva segel, enklare navigering förutom seglingen. Dessa kurser ger dig Seglarintyg 1 och Seglarintyg 2 om du tidigare har Seglarintyg 1 samt Förarintyg. (Tillägg).

Grundkurs, 4 dagar, stor båt

Seglarkurs med stor 50 fots segelbåt i Stockholms skärgård.
Boende och mat på båten. Torsdag-söndag.

Grundkurser segling 4 dagar

Våra populära grundkurser på en större segelbåt utgår från Viggbyholm, Täby och tar oss på en tur i Stockholms mellersta skärgård. Vi bor på båten, 4 dagar, 3 nätter på vår stora och rymliga 50 fots Beneteau 50 med plats för 6 deltagare. Båten har 5 kabiner, en stor salong med kök och erforderlig säkerhetsutrustning. Kursen ger dig mycket segling men även manövrering och tilläggning med större båt. Vi går även igenom enklare navigering och givetvis väjningsregler (ingår på alla våra kurser).
Våra instruktörer är erfarna och med Fartygsbefäl klass VIII.
Dessa kurser ger dig Seglarintyg 1 och Seglarintyg 2 om du tidigare har Seglarintyg 1 samt Förarintyg. (Tillägg).
läs mer!