Kappsegling & fortsättning

Kappseglings- och fortsättningskurser
Boka söndagsträning!

Fortsättningskurser

2020 startade vi med kappseglingskurser - med stor framgång - som kröntes med att vi seglade med våra två Diva 24:or i kappseglingen Gran Prix. Jättekul! 2022 arrangerar vi kappseglingskurser och vi har ett stort antal träningar planerade! Kappseglingskursen, går igenom typer av kappseglingar, hur en regatta går till, att tänka på, kappseglingsregler att ha koll på, hur man startar, hur man rundar, taktik, teknik för slag, gipp och gennakersegling och att hålla fart och rätt riktning på båten. 2022 har vi nya båtar i vårt mellansegment så nu kör vi denna kurs i våra H-Båtar, vi har två av dessa så plats för 6 deltagare på kurserna med dessa.
Kursen är tänkt för dig som vill börja kappsegla med din båt eller med någon annans båt men som känner dig osäker på hur du gör.

Kappseglingskurser 2022:

  • Kappseglingskurs 3 - 5 juni, kl 09.00 - 16.00. Anmälan
Träningar på söndagar
Vi har träningar med våra Aira 22 (H-Båt) och med våra jollar på söndagar i Viggbyholm, med start 12 juni och avslutning 28 augusti. Träningarna är till för dig som gått en grundkurs hos Sailstar (vilken båttyp som helst) eller har motsvarande kunskaper = Seglarintyg 1. Träningarna har vi i våra helt nya Aira 22:or (H-Båtar f.n.) och i våra segeljollar RS Zest & Laser BUG. Oftast seglar vi på bana som vi lägger på Stora Värtan med flera kortare race men det kan även bli längre race så vi får tillfälle att segla gennaker eller enbart starter exempelvis.
Se och boka träningstillfällen här!

Träningar på vardagskvällar
Vi har även träningar på vardagskvällar, med lite olika typer av nivåer. På måndagarna är det mer nybörjarnivå där instruktören är med i båten, på tis- och onsdagar seglar vi på Stora Värtan utan instruktör i båten och på torsdagar är det sprintrace mellan våra tre båtar och där alla andra är välkomna att deltaga och isf så seglar vi på tid med SRS.
Se mer information om dessa träningar här! Träningar:
Under större delen av säsongen kommer vi att arrangera träningar med våra Aira 22:or och i början av säsongen med våra H-Båtar. Träningarna är varje vardagkväll. Måndagar mer basic med instruktör i båten 8350 kr), tis- och onsdagar seglar ni själva i båten och på torsdagar är det race. Varje träning kostar 300/350 kr och swishas vid träningstillfället. Läs mer här!

  • Förkunskaper Kappseglingskurs: Genomgången grundkurs alternativt Seglarintyg 1.
  • Plats: Utgår från Viggbyholm, Täby.
  • Pris: 4 150 kr
  • Dokumentation: Vår nya bok "Kappseglingens grunder" ingår, värde 249 kr
  • Språk på kursen: Dessa kurser är tvåspråkiga, svenska och engelska (vid behov).
  • Kursens innehåll:Kappseglingskursen med våra H-Båtar lär dig kappseglingens teori, startteknik, rundningar, kappseglingsregler, olika bantyper, trimning, taktisk navigering, segling med gennaker.
  • Se kursutbud här
    Du betalar 1 950 kr i anmälningsavgift och övrig kurskostnad senast 14 dagar före kursstart. Vid sen anmälan betalas hela beloppet på en gång. Kursen blir av vid minst fyra deltagare.