Träning på Teneriffa

Träna jollesegling på Teneriffa!
Ta med dig klubben eller kompisarna till Teneriffa och segla jolle en vecka i vinter! Sailstar har ett jolleseglingscenter på Teneriffa, vid Golf del Sur, som ligger nära södra flygplatsen. Vi har Lasers med alla tre riggar och vi har RS Aeros med alla tre riggar och dessutom RS Zest och RS Neo. På platsen finns tillgång till följebåtar, instruktörer, omklädningsrum, plats för teorigenomgångar. Du tar med dig en tränare, om du vill/har, eller så hyr du in från oss.
Seglingen i San Miguel
Vårt seglingscenter är litet men ligger precis invid vattnet och Atlanten. Utseglingen är kort, du är ute direkt på havet. Vindar är oftast nordostliga och 8 - 10 m/s med vågor omkring 1 - 2 meters höjd. Vattnet kring 20-21 grader och lufttemperatur omkring 20-25 grader på vintern. Flera OS-seglare inom Laser tränar från vårt seglarcenter regelbundet, nu under uppladdningen inför OS i Tokyo.
Våra coacher på Teneriffa
Javier Hernandez Cebrian
Javier "Bull" är boendes på Teneriffa och är mycket van vid vattnen runtomkring. Javier seglade OS för Spanien i Beijing 2008 och i London 2012 och har ett antal bra placeringar på EM, VM etc i Laser. Han arbetar nu på heltid med att coacha inom Laser. Javier kör träningsläger Laser i januari och februari för oss i San Miguel. Se längre ner på denna sida!
Emil Bengtson
Vi har Emil Bengtson, landslagsseglare i Laser, som coach i Lasersegling till förfogande i vinter! Se mer om Emil här.
Björn Wärnberg
Björn coachar Laser- och RS Aeroseglare en vecka i februari, sportlovet vecka 8. Björn har en uppväxt i optimist-, E-jolle och Laser där han fastnade under många år som masterseglare. Numera seglar Björn RS Aero med två klassmästerskapssegrar. Björn seglar även havskappsegling med framgång och vi är glada att ha honom som coach en vecka för både Laser och RS Aeroseglare.
Tomas Sandström
Tomas är boss på Sailstar och håller i både grundkurser och träningar. Tomas har en uppväxt i främst Mothjolle där han har deltagit i ett stort antal EM och VM med en 11:e plats som bäst på EM och klassmästare. Nu seglar Tomas främst RS Aero där han är regerande europamästare i Master RS Aero 9.
Du bokar in dig på Träningar och kurser Teneriffa I priset ingår hyra av Laser/RS Aero, rigg och tillbehör och fyra till fem dagars coachning. Du kan hyra en båt fler dagar om du önskar.
Laser master träningar 2022!
Tillsammans med två välkända Laserseglare och Lasercoacher arrangerar Sailstar Master träningar några veckor i vinter. Vi har förmånen att ha Emil Bengtson, landslagsseglare i Laser som coach och även "Bull" Javier Hernandez Cebrian som coachar hos oss några veckor i vinter. Javier var Spaniens representant på OS i Beijing 2008 och London 2012 i Laserklassen och arbetar numera som coach, med riktning mot OS 2024 i Paris.
Laser master clinic hos Sailstar, med Emil Bengtson, landslagsseglare i Laser som coach!
Emil coachar under fyra dagar men du har tillgång till din Laser sju dagar, lördag - fredag. Du kan förlänga din segling där, hyr en laser före och/eller efter träningsveckan.

Laser master clinics hos Sailstar, San Miguel, Tenerife, med "Bull" Javier Hernandez Cebrian som coach!
RS Aero träningsveckor i under 2022!
Vi arrangerar fyra träningsveckor med RS Aero, vecka 52, 8 och 9. Coach är Tomas sandström.

Kurser på Teneriffa

 • Plats: San Miguel Marina, Teneriffa
 • Pris: Från 495€. Träningsveckor i Laser och RS Aedro 845€ med båthyra och coachning.
 • Mer information: Tomas Sandström 076-114 19 30
 • Tips om resa och boende: Platsen vi seglar på är Marina San Miguel vid Amarilla Golf. Det är nära till ett stort antal hotell och det finns även boende via AirBnB och liknande. Det är inte heller långt (men längre än gångavstånd) till Los Cristianos och Las Americas.

  Förslag på hotell i närheten är Santa Barbara Golf & Country Club som håller öppet under Coronatider. Det finns fler! Ladda gärna ner vårt produktblad om Teneriffa här, där finns lite mer info om platsen.

 • Bokning: Se kursutbud och boka dig här. Du betalar 150 EURO i anmälningsavgift. Resterande kurskostnad betalas senast 14 dagar före kursstart. Vid sen anmälan betalas hela beloppet på en gång.

  Grundkurser | Jollesegling/träning | Klubbträningsläger | Våra båtar |

  Kursens plats - Amarilla, Golf del Sur